Sofictan uusi myyntipäällikkö Sami Kallio: Näin energia- ja vesihuoltoala digitalisoidaan

Tieto ja sen jatkojalostaminen on tulevaisuutta. Kaukolämpö- ja vesihuoltoalan yhtiöiden tärkeimmän omaisuuden, eli verkostojen valvonta on äärettömän fiksu juttu, jota ei vielä hyödynnetä tarpeeksi.

Sami Kallio on aloittanut Sofictan uutena myyntipäällikkönä marraskuussa 2022 selkeällä näkemyksellä siitä, mitä energia- ja vesihuoltoala nyt tarvitsevat. 

Digitalisaation tuomat mahdollisuudet ovat tällä alalla huikeat. Siksi potentiaalia energian ja kustannusten säästöihin ja fiksumpaan omaisuudenhallintaan riittää. 

Miten pelastetaan suomalainen kaukolämpö ja vesihuolto? Olosuhdemittaukset ja tiedon jatkojalostaminen on tulevaisuuden suunnitelma

Oikeastaan koko digitalisaation konkreettinen määrittely  energia-alalla on vasta alkamassa.

Kaikki mahdollisuudet edulliseen tiedonkeruuseen ja tiedolla johtamiseen ovat olleet olemassa, mutta mittaamista, todentamista ja ratkaisuja ei ole vielä toteutettu laajasti.

Nyt on mahdollisuus aloittaa sieltä helposta päästä. Mitataan, tutkitaan ja hyödynnetään faktat verkosto-omaisuuden hallinnassa ja operoinnissa. Sofictan missio on viedä konkreettisesti kaukolämpöalan ja vesihuollon digitalisaatiota eteenpäin: Aistio-palvelun avulla toteutetaan verkostojen mittaamista, fiksumpia investointeja, ennustamista ja poikkeustilanteiden hallintaa. 

Kipinä energia-alaan ja myyntiin toi Sami Kallion Sofictalle

Energia-ala on tullut Kalliolle tutuksi jo aikaisemmissa työtehtävissä mm. Fortumilla.

Myynti, digitalisaatio ja internetin välityksellä tehtävä liiketoiminta innostavat. Asioiden sähköistäminen ja moderni myynti ovat Kallion mielestä tätä päivää.

Tämä on ala, jossa on oikeasti mahdollisuus muuttaa maailmaa. Kipinä energia-alaan on säilynyt vahvana. 

Aistion palvelun ja IoT-tuotteiden parissa myyntityötä tekevänä Kallio kokee palaavansa intohimonsa pariin. Nyt uudessa roolissa missiona on se, että fyysiset tarkastuskäynnit kaukolämpökaivoissa vaihtuvat toivottavasti yhä useammassa yhtiössä sensoriin ja pilvipalveluun.

Haluan että meistä ja  palveluistamme tulee energia- ja vesilaitosten de facto digitalisaation kumppani. Meillä on parhain näkemys siitä, mitä on näiden alojen digitalisaatio. 

Kallio on päässyt tekemään myynti- ja asiakastyötä urallaan ja näin ollen nähnyt erilaisia yrityksiä ja liiketoimintamalleja. 

Energia-ala on äärimmäisen mielenkiintoinen, ja se, mikä vaikutus sillä on meihin kaikkiin, yhteiskunnan rakenteisiinkin. Yksilöinä ja yhteiskuntina tulemme tarvitsemaan enemmän energiaa, sen tulee olla puhdasta, helposti hyödynnettävissä ja edullista. 

Tällaisen työkaverin Sofictalaiset saavat Kalliosta

Sami Kallio arvostaa hyvin avointa työkulttuuria, jossa puhalletaan yhteen hiileen.

Jokainen tekijä yrityksessä on yhtä tärkeä. Rakennetaan yhdessä kaikki, yhdessä mennään voittoihin ja tappioihin. Haluan nähdä työelämää, jossa on mahdollisimman vähän ylimääräistä painovoimaa ohjaamassa aikuisten ihmisten tekemistä. Ja pitää tietysti olla hauskaa matkalla!

Sofictalaiset saavat Kalliosta avoimen ja rohkean työkaverin.

Sanoisin, että olen kaveri, joka tarttuu toimeen. Olen tehnyt monenlaista työtä, enkä pelkää uusia haasteita.

Kallioon voi tutustua jatkossa yhteisissä arjen asiakastapaamisissa, sekä energia- ja kaukolämpöalan tapahtumissa ja seminaareissa. 

Haluan kuunnella ja oppia asiakkaan haasteista. Keskustelujen pohjalta voimme tarjota oikeat ratkaisut ja jopa kehittää uusia vaihtoehtoja yhtiöiden tarpeisiin. 

Verkostoidu Samin kanssa

Sales Manager Sami Kallio

Myyntipäällikkö

+358 40 182 7500
sami.kallio@soficta.fi
LinkedIn

Sami Kallio