Aistion asennuspalvelun Jari Härkönen huolehtii Salon kaukolämpökaivoista

Salolainen Jari Härkönen, 41, aloitti Aistiolla mittalaitteiden asentajana toukokuun lopussa. Viime kuukaudet ovat vierähtäneet pääasiassa Salon Kaukolämmön kaukolämpökaivoista huolehtien.

“Työhöni kuuluu kaivojen tarkistuksia ja Aistion mittalaitteiden asennuksia niihin. Tietysti huolehdin myös kaivojen puhdistuksesta.”

Aistio asennuspalvelu 1
Jari Härkönen vaihtamassa kaukolämpökaivon välikantta Salon Taitajankadulla

Työpäivät sujuvat vaihdellen: Jarin mukaan on hyvä, että työtä ei tarvitse suorittaa ”tukka putkella” kahdeksasta neljään. Välillä on rauhallisempaa ja välillä hommia on enemmän. Haastattelupäivänä työt ovat alkaneet aamulla seitsemän jälkeen ja aamupäivän aikana on ehditty kiertää jo Salon Meriniittyä, Halikkoa ja keskustaa.

“Aamu alkaa useimmiten toimistolta, siellä on mukava porukka. Saan yleensä kaverin mukaan asennushommiin tai työnjohtajaksi.”

Aistion asennuspalvelu menee sinne, missä asiakas on

Aiemmin asiakkaat ovat tehneet asennukset omatoimisesti tai oman asennuksia ja huoltoja tekevän yhtiön kautta, nyt Aistio tarjoaa sensoreiden ja ohjelmiston lisäksi kunnossapito- ja asennuspalvelun.

Aistio asennuspalvelu 2
Elokuussa Aistion asennuspalvelu liikkuu vielä kaivojen kunnossapitotöiden merkeissä Salossa, mutta tiedossa on jo töitä esimerkiksi Helenille Helsingissä.

Elokuussa 2023 Jarin työmaat sijaitsevat Salon seudulla, mutta jatkossa työ on liikkuvaa. Mitta Monitoring Solutions-yksikön kautta asentajia löytyy sekä Oulusta, että nyt Salosta. Asennuksia saa siis ympäri Suomen sekä tarvittaessa myös muissa pohjoismaissa.

Aistio asennuspalvelu 3
Aistion uusi asennuspalvelu sisältää mittalaitteiden asennukset, kaivojen tarkistukset ja puhdistukset. Jari Härkönen ottaa kuvan puhdistetusta kaivosta. Kuva tallentuu asiakkaan ja Aistion yhteiseen järjestelmään.

Aistion asennuspalvelu toimii joustavasti, asiakkaan toiveiden mukaisesti ja tilauskannasta riippuen. Asennukset pyritään tekemään yhtenäisinä kokonaisuuksina siten, että tilatut laitteet asennetaan urakkana.

”Positiivista palautetta on tullut”

Jari kertoo saaneensa positiivista palautetta työstään.

“Ollaan pystytty toteuttamaan kaikki työt sovitussa aikataulussa.”

Laitteiden asennus kestää hieman kohteen haastavuudesta riippuen. Esimerkiksi puistoalueella olevan laitteen asennus on merkittävästi nopeampi kuin tie-alueella olevan. Tyypillisesti asennus kestää maksimissaan tunnin per kohde.

Laitteet ovat asennuksen jälkeen heti käyttövalmiita ja ne tuottavat tietoa kohteesta välittömästi. Asiakas näkee asennetun kohteen Aistio-palvelusta heti kun asennus on tehty.

Työnteon lisäksi Jari opiskelee IT-tradenomin tutkintoa Haaga-Heliassa.

“IT-ala kiinnostaa ja Aistiolla pääsee osaksi myös sitä alaa sensoreiden muodossa. Mielelläni jatkan Aistiolla hommissa, tämä on ollut mukavaa.”

Jari saattaa saada seurakseen pian uusia työkavereita: Asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita uudesta asennuspalvelusta, joten syksyn aikana saatetaan rekrytoida uusiakin asentajia.

Kysy lisää Aistion asennuspalvelusta

Project Manager Ville Koskinen

Project Manager

+358 50 486 7260
ville.koskinen@soficta.fi

Ville Koskinen